Çevre Yönetimi Tezsiz (Uzaktan Öğretim)

Kabul ve Kayıt Koşulları

Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına (Uzaktan Öğretim) başvurabilmek için adayın; lisans diplomasına, en az 2,00/4,00 (50/100) lisans GNO’suna sahip olması gerekir. Tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda ALES ve Yabancı Dil puanları aranmaz.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Programı tamamlama süresi; kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için öğrencinin kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az 2 yarıyıl, en çok 3 yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin programdan ilişiği kesilir.

Programda bir öğrencinin başarılı sayılabilmesi için; aldığı derslerden YT, CC veya bunun üzerinde bir not almış olması, en az 2,50 GNO’yu sağlamış olması ve dönem projesi dersinden YT notu alarak, şekil yönünden dönem projesi yazım kılavuzuna uygun yazılmış ve danışmanı tarafından onaylanmış ciltli 2 kopya dönem projesini akademik takvimde belirtilen dönem sonu sınavlarının tamamlandığı tarihe kadar Enstitü Müdürlüğüne teslim etmiş olması gerekir.

Mezuniyet Koşulları

Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı; toplam 60 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az 10 ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci; dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda, dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek zorundadır. Dönem projesi dersi kredisiz olup YT harf notuyla veya YZ harf notuyla değerlendirilir. Bir yarıyılda 60 AKTS’den fazla ders alınamaz.

Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için aldığı tüm derslerden YT, CC veya bunun üzerinde bir harf notu alması ve en az 2,50 GNO’yu sağlaması gerekir.

Öğrenim Ücreti

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibariyle uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarımlarında ders başına öğrenim ücreti 2000TL olarak belirlenmiştir.

Ders Seçimi

Öğrenci, Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na kaydolduğu ilk yarıyılında 5 ders, ikinci yarıyılında ise 5 ders ve ÇYÖ599 Dönem Projesi dersini almalıdır. Kayıt yenileme ve derse kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi (https://obs.eskisehir.edu.tr) üzerinden yapılmaktadır.

Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı kataloğunda yer alan tüm dersler uzaktan öğretim(online) olarak https://estuoys.eskisehir.edu.tradresinden yürütülmektedir.

Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nda açılan derslerin içeriklerine ve güncel ders programlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

AKTS Bilgi Paketi

2023-2024 Güz ve Bahar Dönemleri Ders Programı