Hakkımızda

Çevre mühendisliği, hava, su, toprak gibi doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması, bunların kirlenmesine neden olan etkenlerin kaynaklarında kontrolü ve yok edilmesi, kirlenmenin yol açtığı estetik ve ekonomik kayıpların önlenerek insan sağlığına ve refahına uygun çevre koşullarının yaratılması konularında eğitim ve araştırma yapan bir mühendislik dalıdır. Çevre mühendisi unvanının kullanılmaya başlanması, 1960'lı yıllardan sonra gerçekleşmiştir. Üniversiteler akademik programlarını genişletmişler, çevre mühendisliğini ayrı bir bilim ve mühendislik dalı olarak ele almışlardır.

18 Mayıs 2018 tarihinde Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne dahil olan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ilk öğrencilerini 1994-1995 güz döneminde alarak eğitime başlamıştır. 1997-1998 öğretim yılında kısmi İngilizce eğitime geçilmiştir. Bölüm ilk mezunlarını 1998 yılında vermiştir. 1998-1999 öğretim yılında İki Eylül Kampüsüne taşınmıştır. Öğretim ve araştırma etkinlikleri 1998 yılından beri İki Eylül Kampüsü'ndeki yeni binasında sürdürülmektedir. 18 Mayıs 2018 tarihinde Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne dahil olmuştur. Lisans eğitiminin yanı sıra Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığında, Tezli Yüksek Lisans, Çevre Yönetimi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri verilmektedir.