Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Yan Dal Programı

PROGRAMIN AMACI

Son dönemlerde hem ortaya çıkan çevresel etkiler hem de ulusal/uluslararası mevzuatlar ve sözleşmelerle sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği kavramları, doğrudan ve dolaylı olarak tüm insanlığın gündemi olmuştur. Bu noktadan hareketle bu programda; sürdürülebilir üretim ve tüketim, döngüsel ekonomi, iklim değişikliği ile ilgili azaltma ve uyum stratejileri temelinde çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlarla farklı disiplinlerin kullanabileceği şekilde öğrencilere sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile ilgili temel yaklaşımlarla ilgili yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

PROGRAMIN MİSYONU

Bu programın misyonu, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında farkındalık oluşturmak ve hem sektörde hem de akademide öğrendiklerini uygulamaya aktarabilecek uzmanlar/araştırmacılar yetiştirmektir.

PROGRAMIN KAZANDIRMASI BEKLENEN BİLGİ, BECERİ VE DAVRANIŞLAR

Bu Program sonunda öğrencinin, “PROGRAMIN AMACI” kısmında ifade edilen sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile ilgili teorik altyapıyı, özellikle sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında süreç yönetimine yönelik temel becerileri ve bunların yanısıra disiplinler arası çalışabilme becerisini kazanması beklenmektedir.

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Yan Dal Programına; Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin tüm lisans programlarındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir.

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Yan Dal Programı ders listesine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yan Dal Başvuru Şartları